Officiële kledij (De Banier)

Je hebt maar één blik nodig om te weten: dat is Chiro. Je herkent ons aan onze Chirokleren. We zien er allemaal anders uit maar toch is het duidelijk dat we samen horen. En dat is nu net waarom we voor Chirokleren kiezen. We voelen ons verbonden met mensen over heel Vlaanderen. Als we op zondag een andere Chirogroep tegenkomen met hun beige broekjes of rokjes, dan zien en voelen we naast de verschillen de grote verbondenheid.

We willen graag dat alle leden en de leiding zich comfortabel voelen in hun Chirokleren. Als iemand liever een broekrok draagt dan een rok, dan kan dat! Wij willen niemand ‘verplichten’ om dan toch een rok te dragen, en we hopen dat alle groepen dezelfde houding aannemen. Dat geldt ook voor lange en korte broeken, strakke en minder strakke T-shirts, enz. Alle aangeboden Chirokleren kunnen, niets moet.

En het kostenplaatje? Een sweater, broek of rok, hemd, T-shirt, kost afhankelijk van de maat ongeveer 90 euro voor de kleinsten en 110 euro voor de grootsten. Voor de officiële chirokleding verwijzen wij jullie graag door naar de één van de elf Chirowinkels: De Banier. Je kunt er de kleren passen en vindt er het hele assortiment, maar je kan ook online bestellen als je dat wil.

Chiro laat de Chirokleren produceren door bedrijven die een eerlijke prijs aan de arbeid(st)ers betalen. Aan de werkgever werd gevraagd een protocol te ondertekenen, waarbij ze verklaren de sociale rechten van de werknemers te eerbiedigen. Zowel bij het ontwerp, de keuze van de materialen als bij de productie van de Chirokledij wordt er voor kwaliteit gekozen. Wekelijks gedragen Chirokledij moet immers tegen een stootje kunnen…

Albatros-Pulls & -T-Shirts

Onze eigen welbekende Albatros-pull kan je uiteraard wel nog rechtstreeks bij ons bestellen.
Kindermaten (6-8j, 9-11j) zijn te verkrijgen aan €20. Voor een groter maatje (S, M, L, XL) betaal je €25.

Onze groene Albatros T-shirts zijn beschikbaar in volgende maten: 7-8j, 9-11j, XS, S, M, L, XL, XXL en voor slechts 10€ kun je deze eveneens online bestellen.