Op 25 mei is het zover… GDPR: ook voor ons!

Privacy voor onze leden, ouders & sympathisanten

In een wereld die zich steeds meer online afspeelt, mag een goede bescherming van de persoonsgegevens niet ontbreken. Daarom treedt er op 25 mei 2018 een nieuwe Europese privacywetgeving in werking en dat heeft ook zo zijn gevolgen voor het verenigingsleven.

Wat verandert er?

De ingrijpende verandering van de privacywetgeving heeft grote gevolgen voor alle ondernemingen, inclusief verenigingen.

Hieronder enkele van de belangrijkste wijzigingen:

  • Persoonsgegevens: onder persoonsgegevens wordt voortaan ook informatie van economische, culturele én sociale aard gerekend.
  • Toestemming: de vraag voor toestemming moet voortaan via een ‘opt-in’ gebeuren, waarin de persoon zelf duidelijk de goedkeuring geeft om zijn/haar persoonlijke gegevens te gebruiken.
  • Recht op inzage: de persoon van wie gegevens worden bijgehouden, heeft het recht om bepaalde gegevens in te kijken en om een wijziging of verwijdering van die gegevens te vragen.
  • Recht op verwijdering: als een Europese burger vraagt om ‘vergeten te worden’, moeten de persoonsgegevens verwijderd worden uit de database.
  • Boetes: Vanaf 25 mei 2018 iedereen een fikse boete oplopen voor een inbreuk op de privacywetgeving.

Ons privacy- & cookiebeleid kunnen jullie alvast op volgende pagina terugvinden: https://www.chiroalbatros.be/privacy

 

Meer info over de nieuwe privacy-wetgeving kun je vinden op https://www.privacycommission.be/nl of via onderstaand filmpje.