Inschrijvingen + Ledenstop werkjaar 2019-2020

Beste ouders, chiroleden en -vrienden!

Het oude chirojaar maakt plaats voor een nieuwe start boordevol herinneringen, bakken vol plezier en echte chirospelen. Onze chiro is sinds enkele jaren uitgegroeid tot een enorm succes, waarbij we vorig jaar mochten rekenen op meer dan 300 ingeschreven leden. Onze chiro is dus uit zijn voegen aan het barsten…
Wij als leiding en VB’s stellen het enorm op prijs dat jullie net zo enthousiast zijn over onze werking als wijzelf, maar dit heeft ook (nog steeds) een keerzijde…

Als chiro staan we er op dat de veiligheid en de kwaliteit van de chirowerking op zowel zondagen als bivakken optimaal moet worden gewaarborgd voor zowel de leden als de leiding. We hebben als leidingsploeg dan ook goed nagedacht hoe we dit kunnen blijven waarmaken in de toekomst en zijn tot enkele weloverwogen besluiten gekomen:

De ledenstop die we reeds enkele jaren geleden hebben ingevoerd, blijft van kracht. Concreet betekent dit dat we enkel nog nieuwe leden aanvaarden bij het 1ste jaar Ribbels (geboortejaar 2013) en bij onze oudste afdeling, de Aspi’s (geboortejaren 2002 en 2003). Voor alle andere afdelingen en geboortejaren geldt een totale ledenstop.
Er wordt echter 1 uitzondering toegestaan: Broers en/of zussen van leden die wel kunnen inschrijven (of reeds ingeschreven zijn) kunnen zich in elke afdeling inschrijven.

We begrijpen dat dit niet de meest ideale oplossing is en ook wij willen graag iedereen verwelkomen in onze chiro, maar gezien we veiligheid en kwaliteit als prioriteit moeten stellen, kunnen we dit niet langer garanderen als ons ledenaantal zo exponentieel blijft toenemen. Er is echter wel een leuk alternatief in Galmaarden voor diegenen die zich niet in onze chiro kunnen inschrijven; Vorig jaar werd namelijk KLJ Yesket Galmaarden opgericht door enkele enthousiaste jongeren. Ook zij zorgen ervoor dat kinderen uit onze streek een gevarieerd aanbod van spel en plezier kunnen beleven op zondag. Neem vlug een kijkje op hun Facebookpagina (https://www.facebook.com/kljgalmaarden/) indien je graag meer te weten wil komen over de KLJ-werking in Galmaarden.

We gaan ervan uit dat jullie begrip kunnen opbrengen voor deze beslissingen en staan klaar om eventuele vragen hierover te beantwoorden. Contacteer ons gerust via info@chiroalbatros.be, mocht je hier toch nog vragen over hebben.

En dan nog even dit: Op 22 september 2019 om 09u00 start het nieuwe chiro-werkjaar aan onze lokalen te Tollembeek. Wij nodigen onze leden dan ook alvast graag uit om hierop aanwezig te zijn. Meer info volgt nog…

Tot binnenkort!
De leiding en VB’s