BELANGRIJKE MEDEDELING IVM BIVAK 2019


Beste ouders & chiro-sympathisanten,

We hebben slecht en goed nieuws…
We zullen beginnen met slechte nieuws: Begin oktober is de varkenspest uitgebroken in de provincie Luxemburg met als gevolg dat er in deze regio in de zomer van 2019 geen kampen mogen doorgaan. In januari zal er hieromtrent normaal een officiële communicatie rond gebeuren door het kabinet van minister Gatz en vanuit het Waalse Gewest. De reden voor deze maatregelen zijn van economische aard: Het is zo dat de varkenspest NIET gevaarlijk is voor de mens, maar dat wij als mens wel een gemakkelijke drager zijn van het virus waardoor een verdere verspreiding dreigt als wij niet uit de getroffen zone worden gebannen.
Gezien ons bivak doorgaat in Chiny, en dit in de ‘verboden zone’ ligt, betekent dit dat ons bivak NIET kan doorgaan in Chiny.
Maar… wij zouden Chiro Albatros niet zijn als we geen oplossing zouden vinden voor dit probleem.
Bij deze dus het goede nieuws: We hebben ondertussen een alternatief kampterrein gevonden in Han-Sur-Lesse met alle voorzieningen die we nodig hebben om er een geslaagd kamp van te maken. Verdere details volgen nog …
Wij begrijpen uiteraard dat dit voor velen onder jullie een probleem is gezien er al veel mensen B&B’s en/of chalets gereserveerd hadden in de buurt van Chiny, maar als jeugdbeweging moeten we ons natuurlijk houden aan de besluiten die ons worden opgelegd van overheidshalve. Bovendien zou het ook onverantwoord zijn om hier tegenin te gaan en willen we uiteraard enkel het beste voor onze leden. Zelf weten we dit nog maar anderhalve week, dus veel tijd om een alternatief te zoeken was er niet, vandaar dat we jullie via dit bericht onmiddellijk op de hoogte willen stellen van dit probleem/oplossing zodat jullie de gepaste maatregelen kunnen treffen.

Niet meteen het leukste nieuws om het jaar te eindigen, maar we zijn al blij dat ons bivak tenminste kan doorgaan en kijken er alvast heel erg naar uit.
Nog een prettig eindejaar gewenst aan iedereen!

De leidingsploeg en VB’s